Hvem er vi?

Journalistik og Samfund undervises af Jeppe Graugaard, Ry Højskoles lærer på Horisontlinjen, og Esben Christensen, journalist ved fagbladet Folkeskolen.

I Journalistik og Samfund arbejder vi ud fra en grundtanke om at den bedste formidling opstår, når vi er levende optaget af et emne. Derfor vægter vi aktive og opsøgende elementer af journalistfaget højt, og prøver at bevæge os derud, hvor oplevelsen af at researche en historie, lave et interview eller skrive en reportage kan give os gåsehud. Vi går hurtigt i gang med at prøve kræfter med journalistikken og bygger vores kundskaber på baggrund af de erfaringer vi gør os på vejen.

Vi tror på at den dybe oplevelse skaber den bedste ramme for at lære noget. Derfor tager vi udgangspunkt i deltagernes interesser og de historier der betyder noget for os. Vi bruger så meget af tiden uden for klasseværelset som muligt og prøver hele tiden at koble undervisningen til den levede virkelighed.

I et demokratisk samfund, hvor demokrati ikke bare er en styreform men en livsform, er den demokratiske samtale afgørende. Derfor skal journalistikken både være en arena for denne samtale, en arena hvor der bliver lyttet og givet reelle svar på presserende spørgsmål, og et sted hvor argumenternes gyldighed bliver afprøvet, så samtalen bliver saglig.

Lukket for kommentarer