Det perfekte lokalsamfund er neutralt

Af Astrid Heebøll

For Neal McCullough er det optimale standpunkt neutralt, derfor går hans døtre i en neutral skole. Her håber han de kan bibeholde det barnlige sind så lang tid som muligt.

Neal McCullough er, som han selv siger det, en ”okay cartoonist”, en livsnyder og en lattermild person. Mødet med Neal er yderst komfortabelt. Hans stille, rolige og neutrale Bangor-liv, afspejles på hans glade umiddelbarhed, han er en rigtig livsnyder med et atelier i haven, hvor han sidder og laver bestillingsopgaver fra alt fra New York Times til Bangors egen lille lokal avis The Spectator.

Neal McCullough har to piger der går på en af de eneste neutrale skoler i Bangor, hvor børnene er blandet både imellem religion og nationalitet. Neal og hans kone har bevidst valgt Bangor pga. neutraliteten. De kan heller ikke lide at se nyheder med deres børn, da nyheder nu til dags er for dystre. Det bedste lokalsamfund er neutralt så alle kan enes. ”Der har været så meget politisk kaos i dette land at folk bare vil åhh…”

Neal McCullough

I forlængelse af dette forklarer Neal, at i Bangor behøver man ikke vælge side politisk og religiøst på samme måde som andre steder i Nordirland, og dette har været grunden til at de valgte Bangor.

Religion og politik undergravede Bangor tidligere og gjorde det til et sted fyldt af bitterhed, selvom Bangor altid har været neutralt. Neutraliteten er fællesnævner mange steder: lokalavisen er  neutral, redaktionen er medskaber til by-fællesskabet ved kun at skrive neutrale lokale historier – et meget bevist valg fra avisens side. Dertil er en af borgmesterens mærkesager at lave flere neutrale skoler, magen til den Neals børn går i. Det er simpelthen et for betændt emne.

”Biggest mistake ever”

The Troubles – som den 30 år lange blodige konflikt bliver kaldt, fylder ikke for Neal, han ville godt kunne fortælle historier fra the Troubles, dem har han jo hørt hele hans barndom, men han har ikke oplevet det på klods hold. Hans børn bør, ifølge ham, heller ikke høre for uddybende om konflikten, da dette måske ville farve dem unødvendigt. Han er stadig neutral. Han sætter ikke sig selv i en låst position hvilket vel kan sammenlignes med ikke at lukke nogle døre. Dog kan han ikke bibeholde den neutrale holdning da jeg spørger ind til Brexit.

”Det er en katastrofe, det er det værste der kunne ske for Nordirland… Nordirland og Skotland bør slå sig sammen og forlade UK”, siger han.

Dog når han på de få minutter vi vender Brexit dog at sige: ”Det er blot min mening”. Han vil virkeligt ikke virke for progressiv.

Neal er en person med meget tiltro til hans medborgere, og til værdien i at leve et almindeligt fredeligt liv, så for ham er det er nok godt at være bosat i en neutral by som Bangor, hvor han kan udfolde sig og leve et stille og roligt, næsten neutralt politisk og religiøst, liv.

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *